Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι νέοι Διευθυντές & Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων στην Αχαία

Υπογράφηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδος κ. Παναγιωτόπουλο, η απόφαση τοποθέτησης των νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς και των  Σχολικών Μονάδων ΔΕ και ΣΕΚ της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης  Ν. Αχαΐας, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων.
Για να δείτε τον πίνακα πατήστε εδώ.
Εύχομαι σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, δύναμη και επιτυχία στο εκπαιδευτικό έργο σας. Από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου καλωσορίζω ιδιαίτερα τους νέους διευθυντές και διευθύντριες και δηλώνω ότι θα είμαι στη διάθεσή τους για κάθε δυνατή βοήθεια.
Ο ρόλος του Διευθυντή είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και κομβικός για την ομαλή λειτουργία της Σχολικής Μονάδας. Ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες που τα σχολεία καλούνται να υλοποιήσουν πολλές εκπαιδευτικές αλλαγές, να προσαρμοστούν στις επιστημονικές, κοινωνικές και οικονομικές απαιτήσεις της εποχής, με σκοπό να γίνουν πιο αποτελεσματικά και να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν επιτυχώς στις νέες συνθήκες και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Η επιτυχία στα καθήκοντα της νέας θέσης θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες που [πρέπει να] διαθέτουν, αλλά και από την προσωπικότητά τους και την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ένα σχολικό κλίμα συνεργασίας και μια σχολική κουλτούρα η οποία θα γίνει κοινή σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: