Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Πάτρα


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, με αφορμή την έναρξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Πάτρα, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών – Κινηματογραφικές Αναπαραστάσεις», την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 18:00, στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
-Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) -Θεοχάρης Μασσαράς, Πρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)
-Κωνσταντίνος Ραβάνης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών της ΓΓΙΦ
-Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Θα ακολουθήσουν οι προβολές των ταινιών: «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» στις 20:00 και το «Λουλούδι της Ερήμου» στις 22:00.
(Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό).


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Τα Εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, πραγματοποιούνται την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 11:00 π.μ. και βρίσκεται επί της Κανακάρη 101β (εντός στοάς – 3ος όροφος).
Στις 2 το μεσημέρι, η κ. Μαρία Στρατηγάκη και η αντιδήμαρχος Ισότητας και Εθελοντισμού κ. Μαρία Ρούβαλη –Αδρικοπούλου, θα έχουν στα γραφεία του ΚΕΘΙ, συνάντηση με εκπροσώπους γυναικείων εθελοντικών οργανώσεων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Πάτρα, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής, άμεσης αρωγής προς γυναίκες που υφίστανται βία, πολλαπλές διακρίσεις, είναι άνεργες, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ή επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχείρηση. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς/ές λειτουργούς και νομικούς.
Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου, πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και νομική συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακού δικαίου, βίας, εργασίας, άδειας παραμονής στη χώρα κ.ά.
Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Πάτρα, γίνεται σε συνδυασμό με την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ, με το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα, με τα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ στην Αθήνα, τον Πειραιά και στις πόλεις/έδρες των Περιφερειών (που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα) και με τους Ξενώνες Φιλοξενίας και τα Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2012. Επιπλέον συνεργάζεται με τo Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) καθώς και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: