Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά από την Κοινο_τοπία


Θεατρικό Παιχνίδι δύο ωρών με τη μέθοδο του Λάκη Κουρετζή, βασισμένο στο  βραβευμένο βιβλίο-θεατρικό παραμύθι Ο Ασχημάνθρωπος της Μαίρης Σιδηρά θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου  το πρωί, 11-1.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε 25 παιδιά ηλικίας 8 έως 11 χρόνων. Για τη συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, θα ακολουθηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας κατόπιν δήλωσης στο 2610.312566 και 6974.744699 καθημερινά 1-3 μ.μ. και μετά τις 6 μ.μ. (κ. Αμαλία Παναγιωτοπούλου) εκπαιδευτικός Α/θμιας.
Εμψυχώτριες του θεατρικού παιχνιδιού και υπεύθυνες του εργαστηρίου θα είναι η Ανδριάνα Ταβατζή, νηπιαγωγός, εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, η Βασιλική Μαντζου-ράτου, νηπιαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και η Ολυμπία Μπαγούρη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, βιολόγος.
Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τη συγγραφέα του παραμυθιού Μ. Σιδηρά και τον Π. Καρώνη που έχει πλαισιώσει με ζωγραφικά σχόλια το βιβλίο. Την εκδήλωση θα συνδράμει εκ μέρους της Κοινο_Τοπίας και η δασκάλα Αίγλη Θεοχάρους.
Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί μια παιδευτική διαδικασία και εναλλακτική μορφή προσέγγισης του θεάτρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη θεατρική σύμβαση. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν το παραμύθι με βιωματικό τρόπο και θα δράσουν δημιουργικά και συλλογικά με βασικά εργαλεία τη σωματική έκφραση, την κίνηση, το λόγο, το παιχνίδι των ρόλων και τον αυτοσχεδιασμό.
Περισσότερα στο www.koinotopia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: