Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ στο ΔΗΜΟ ΔΥΜΗΣ



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, με μεγάλη επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας  & η Αντιδημαρχία Παιδείας με θέμα: «Παιδιά – Γονείς – Οικογένεια. Νέες Προκλήσεις στον 21ο Αιώνα».
Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 150 άτομα, παρέστησαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νικολάου Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Κανελλόπουλος Κανέλλος, ο πρόεδρος ΔΣ κ. Τούμπουλης Κων/νος, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δυμαίων  κα. Κοκκίνη Πατρούλα, ο βοηθός Δημάρχου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γκοτσόπουλος Βασίλειος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπαρμπούνης Δημήτριος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων γονεών και κηδεμόνων του δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης κ. Κουνάβης Παναγιώτης καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών.   
 Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο οι γονείς καλούνται να παίξουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Αρκετοί παρατηρούν ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην βελτίωση της επίδοσης και πορείας του παιδιού στο σχολείο, παραβλέποντας πολλές φορές την κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Πολλοί μάλιστα αισθάνονται ότι δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες και απαιτήσεις του ρόλου τους όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας.
Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις οι:
Κοντούδη-Σιγάλα Βιολέττα, Παιδοψυχολόγος, Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, «Δύσκολες καθημερινές συμπεριφορές. Τι κρύβουν
Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Δρ Πανεπιστημίου Πατρών, «Η Επικοινωνία στην οικογένεια. Ένα ανοικτό πρόβλημα…»
Πομώνης, Μανόλης, Διευθυντής Δ.Σ. Σαγαιίκων, Επιμορφωτής στις Τ.Π.Ε. «http://www...612.843.429 websites στον πλανήτη μας»
Καλυβά, Στέλλα, Λογοθεραπεύτρια, «Διαταραχές λόγου στην παιδική ηλικία»
Μάνεσης Νικόλαος, Δρ Πανεπιστημίου Πατρών, & Μπερερής Πέτρος, Κοινωνιολόγος, «Μαθησιακές δυσκολίες και σχολική αποτυχία».
 
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος. Στους συμμετέχοντες δόθηκε φάκελος με επιμορφωτικό υλικό. 
Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ημερίδας κ. Μάνεσης, παρουσίασε τον στόχο της Αντιδημαρχίας Παιδείας για την ερχόμενη σχολική χρονιά, ο οποίος είναι να λειτουργήσει ένα Επιστημονικό Βήμα, με κύκλο προγραμματισμένων εκδηλώσεων, με θέματα που αφορούν στην οικογένεια και το σχολείο και οι οποίες θα κοινοποιηθούν έγκαιρα στους κατοίκους του Δήμου.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: