Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Η Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης  και οι εκδόσεις Γκιούρδας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο «Επιμόρφωση και Δια Βίου Μάθηση των Εκπαιδευτικών. Το ζήτημα της εξομοίωσης»,  τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Χονδρογιάννης Βασίλειος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και Φίλιας Ανδρέας, Αντιδήμαρχος
Το βιβλίο παρουσιάζει την επιμορφωτική πολιτική στη χώρα μας, από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, καθώς και την ιστορική εξέλιξη της εκπαιδευτικής πολιτικής που αφορά την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, δασκάλων και νηπιαγωγών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως και τις μέρες μας.
Μελετά τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται μια εκπαιδευτική πολιτική, και συγκεκριμένα αυτή η σχετική με την εξομοίωση των πτυχίων των δασκάλων και νηπιαγωγών των Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών με τα αντίστοιχα των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Αναδεικνύει τη δράση των δρώντων σχετικά με τη λήψη αυτής της απόφασης (ΥΠΕΠΘ, ΔΟΕ, Παιδαγωγικά Τμήματα, Σύλλογοι Δασκάλων).
Η μελέτη του προβλήματος έδειξε ότι υπήρχε μια σοβαρή διάσταση ανάμεσα στις προθέσεις και επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στην εξομοίωση των πτυχίων δασκάλων, όπως αυτές διαφαίνονται στο Π.Δ. 130/1990, στις προσδοκίες και απαιτήσεις των συνδικαλιστικών φορέων των δασκάλων, σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης της εξομοίωσης, και στις σχετικές συμβιβαστικές, πριν και μετά την ψήφιση του Π.Δ. 130/90, νομοθετικές ρυθμίσεις και τις στρεβλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό στην αναίρεσή του στην πράξη.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους εκπαιδευτικών και ενδεχομένως σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων ή Τμημάτων με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Πολιτική, καθώς και σε αναγνώστες που ενδιαφέρονται να  μελετήσουν εις βάθος μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική και τον τρόπο υλοποίησής της.
Δείτε την Πρόσκληση και την Αφίσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: