Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σάββατο 31 Μαρτίου, 8.30 μ.μ. Η ώρα της Γης


Για τέταρτη χρονιά φέτος στην Ελλάδα σημαίνει η Ώρα της Γης.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα.
Η δράση Ώρα της Γης, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και της εφημερίδας The Sydney Morning Herald. Από τότε έχει εξαπλωθεί σε 5.251 πόλεις, αγγίζοντας 1,8 δισ. ανθρώπους σε 135 χώρες και 7 ηπείρους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε εμβέλεια περιβαλλοντικό γεγονός στην ιστορία, που φέτος έχει σύνθημα «I Will If You Will» («Θα το κάνω, εάν εσύ το κάνεις»). Η φετινή εκστρατεία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν δημοσίως μέσω facebook, twitter και άλλων δικτύων αυτά που «τολμούν» να αλλάξουν, δεσμεύοντας τους ίδιους σε μια υπόσχεση και ταυτόχρονα τους φίλους, την οικογένεια, τους πελάτες ή τα μέλη τους σε μια πρόκληση.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), κατά την έναρξη της Ώρας της Γης το 2009, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Όπως υπογραμμίζει το WWF Ελλάδας «Με αυτό το σκεπτικό δίνουμε ειδικό χαρακτήρα φέτος στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος»




Δεν υπάρχουν σχόλια: