Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

7 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 που εστιάζει στη σύγκλιση των γενεών με το σλόγκαν «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!». 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φέτος ο εορτασμός θα λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου σε 74 χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Το Διαδίκτυο είναι ένας θαυμαστός κόσμος, όπου όλοι μπορούν να μάθουν απ’ όλους. Οι τεχνολογικά ενήμεροι νέοι μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους να χειρίζονται τις νέες τεχνολογίες, ενώ οι γονείς και οι παππούδες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ώστε οι νεότεροι να προσέξουν τις παγίδες στο Διαδίκτυο όταν «σερφάρουν». 

Αυτό είναι και το μήνυμα του φετινού σποτ για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012, στις 7 Φεβρουαρίου, με κεντρική θεματική τη σύγκλιση των γενεών και με το σύνθημα «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»

Δείτε το σχετικό βίντεο στην κεντρική σελίδα ή στο σύνδεσμό http://saferinternet.gr/index.php?objld=Category17&parentobjld=Page15, από όπου μπορείτε και να το "κατεβάσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: