Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

1η Δεκέμβρη : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το μήνυμα της φετινής  Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά  τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 “Zero New HIV Infections. Zero  Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”.
                                                             "Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις,
                                                                                    
μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS,
                                                                                                                  μηδενίζουμε τις διακρίσεις".


Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.

Έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Προγράμματος "Αγωγή Υγείας για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και το Aids" στο Νομό Αχαΐας από το 2006 έως το 2009 πιστεύω ότι δεν πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά στην πληροφόρηση, στην αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων και στη διαμόρφωση ορθής σεξουαλικής στάσης και συμπεριφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.keelpno.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: