Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Το τρένο που δε σταματά!!!

Η ιδέα έρχεται από την Κίνα και έχει ενδιαφέρον.
Ονομάζεται το τρένο που δεν σταματά ποτέ. Οι επιβάτες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν από το τρένο χωρίς αυτό να σταματήσει. Το τραίνο κινείται συνεχώς. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν ενέργεια και χρόνο.



Πώς λειτουργεί: 

Οι επιβάτες σε έναν σταθμό επιβιβάζονται επάνω σε μια καμπίνα πολύ προτού να φθάσει ακόμη το τρένο στο σταθμό. Όταν αυτό φθάσει, δε θα σταματήσει. Επιβραδύνει όσο χρειάζεται για να πάρει την καμπίνα που θα κινηθεί με το τρένο στη οροφή του. Ενώ αυτό απομακρύνεται ακόμα από το σταθμό, οι επιβάτες θα επιβιβαστούν στο τρένο από την καμπίνα που είναι στην οροφή του. Αφού ξεφορτώσει όλους τους επιβάτες της, η καμπίνα θα κινηθεί προς το πίσω μέρος του τρένου, έτσι ώστε οι επιβάτες που θέλουν να κατέβουν στον επόμενο σταθμό θα επιβιβαστούν στην καμπίνα στο πίσω τμήμα της οροφής του τρένου.
Αφού ξεφορτώσει όλους τους επιβάτες της, η καμπίνα θα κινηθεί προς το πίσω μέρος του τρένου ώστε οι επιβάτες που θέλουν να κατέβουν στον επόμενο σταθμό να επιβιβαστούν στην καμπίνα στο πίσω τμήμα της οροφής του τρένου. Όταν αυτό φθάνει στον επόμενο σταθμό, θα ρίξει απλά ολόκληρη την καμπίνα και θα την αφήσει πίσω στο σταθμό. Οι εξερχόμενοι επιβάτες μπορούν να αποβιβασθούν στο σταθμό ενώ το τρένο έχει φύγει ήδη. Συγχρόνως, το τρένο θα πάρει τους καινούριους επιβάτες σε μια άλλη καμπίνα στο μπροστινό μέρος της οροφής του. 

Ρίχνει πάντα μια καμπίνα στο πίσω τμήμα της οροφής του και παίρνει μια νέα καμπίνα στο μπροστινό μέρος της οροφής του, σε κάθε σταθμό.


Δείτε τώρα το βίντεο( τα σχόλια είναι στην κινέζικη γλώσσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: