Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Συρία

Από τον Φεβρουάριο του 2011, η Διεθνής Αμνηστία ακολουθεί, καταγράφει και καταδικάζει την καταστολή των ειρηνικών εξεγέρσεων από τις αρχές της Συρίας. Έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις ασφαλείας, να σταματήσει τις παράνομες δολοφονίες και τη χρήση υπερβολικής βίας. Περαιτέρω, έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών και την απονομή ευθύνης – ώστε αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Στις 26 Απριλίου, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και να παραπέμψει τη Συρία στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, να επιβάλει εμπάργκο όπλων και να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου της Συρίας και των ανώτερων συνεργατών του, που βρίσκονται στο εξωτερικό.


Η Διεθνής Αμνηστία μας καλεί να αναλάβουμε δράση. Να πιέσουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. να επέμβει για να σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία.      Να συμμετάσχουμε στην ηλεκτρονική εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: