Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την ΟΙΚΙΠΑ και την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ


Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα Φωτογραφίες από θαλασσινά τοπία και Ελληνικές ακτές. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στα Ψηλαλώνια τη Δευτέρα 30 Απριλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Η έκθεση διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά παράλληλα με τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την Πρωτομαγιά, στις οποίες παίρνουν μέρος κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας. Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί η ομορφιά των Ελληνικών ακτών και της θάλασσας και να καταδειχθεί η ανάγκη προστασίας τους.
Οι 150 φωτογραφίες επελέγησαν ανάμεσα από 682 που κατετέθησαν από 71 συμμετέχοντες. Η επιλογή έγινε με σύνθετα κριτήρια όπως αισθητικής, διαφορετικότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από Επιτροπή,


Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μάη πραγματοποιείται οικοτουριστική – πολιτιστική εξόρμησή στο Νομό Αρκαδίας.
Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 π.μ. από την πλατεία Γεωργίου και η επιστροφή προγραμματίζεται για την Κυριακή στις 10 μ.μ.
Η τιμή είναι 80€ (περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διαμονή σε  ξενοδοχείο στην Τρίπολη με πρωινό, πληροφορίες και έντυπα για την περιοχή, συνοδό και ξεναγό εκδρομής) μονόκλινο 95€, τρίκλινο 75€
Θα γνωρίσουμε το χωριό και την ακρόπολη της Αρχαίας Νεστάνης (Τσιπιανά) και τη Φιλίππειο κρήνη, τη Μονή της Παναγιάς της Γοργοϋπήκοου, το Σπήλαιο Κάψα, τον χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, και το ναό της Αγίας Φωτεινής. Στην Τρίπολη, θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βασιλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το Μαντζούνειον, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης, το άλσος του Συλλόγου Φιλοδένδρων, τα εξαιρετικά κτίρια του Δημαρχείου, του Δικαστικού Μεγάρου, της ΕΡΤ και του Πολεμικού Μουσείου.
Τέλος το Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, το άλσος της Παλαιάς Επισκοπής με το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, την παλαιοχριστιανική του Θύρσου τα μνημεία και τα αγάλματα.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.koinotopia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: