Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Προτάσεις για το Καρναβάλι


Αποκριά την Κυριακή και όλοι γνωρίζετε τις κλασικές εκδηλώσεις.
Πραγματοποιούνται όμως και κάποιες άλλες εξίσου σημαντικές που αξίζουν την προσοχή μας. 
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. τις παρακάτω εκθέσεις:

Έκθεση με  τίτλο «Καρναβάλι - Χαρά - Μνήμες - Πάθος» από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο χώρο των παλαιών Δημοτικών Λουτρών. Φιλοξενούνται έργα των Χάρη Αναγνωστόπουλου, Κίττυς Σταγκοπούλου, Γιάννας Δημητροπούλου και Βασίλη Καραβασίλη.
Ώρες λειτουργίας: 10.00  έως 13.00 και 18.00 έως 21.00

Έκθεση με τίτλο «Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι», από Πέμπτη 16 έως Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας.  Η έκθεση προέρχεται από το αρχείο του Μουσείου Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η έκθεση είναι ένα οδοιπορικό του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από τον σατιρικό Τύπο αλλοτινών εποχών, όπου γνώρισαν δόξες οι σκωπτικές, περιπαιχτικές, κριτικές και ενίοτε ανατρεπτικές πένες των δημοσιογράφων. Επίσης θα απολαύσαμε τα πρωτοσέλιδα των καρναβαλικών εφημερίδων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα όσον αφορά την εικονογράφηση.      
Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.30

        
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.carnivalpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: