Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



 Η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ίδρυσε, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011, Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με την επωνυμία "Ακαδημία των Πολιτών Λέσβου". Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος κ. Παπάνης και ο αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος κ. Γιαβρίμης είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ η γραμματειακή, διοικητική και οργανωτική υποστήριξη της Ακαδημίας απαρτίζεται από μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που απασχολούνται σε προγράμματα επιμόρφωσης στα πλαίσια δράσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της Λέσβου και του Αιγαίου ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί αλλά και θα επιλεγούν με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο'.

Από την περυσινή χρονιά λειτουργεί η Ακαδημία Πολιτών Λάρισας, Βόλου και φέτος θα αρχίσει τη λειτουργία της η Ακαδημία Πολιτών Καρδίτσας και Τρικάλων

Η Ακαδημία προκηρύσσει 2 ενδιαφέροντα Σεμινάρια, ένα Σεμινάριο Κατάρτισης στη Συστημική Θεωρία και ένα Σεμινάριο Μεθοδολογίας Έρευνας & Στατιστικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: